
Dania po 10 z³:
pierogi - z truskawkami, z jagodami, z serem, ruskie, z miêsem, z kapust± i grzybami,
leniwe, ze szpinakiemsajgonki jarskie z roso³em warzywnym i surówk±
krokiety z pieczarkami, barszczem czerwonym i surówk±
placki ziemniaczane z kwa¶n± ¶mietan± i surówk±
bigos z le¶nymi grzybami i razow± bu³k±
nale¶niki - z owocami (jab³kami i brzoskwiniami), z serem, po wêgiersku (miêsne)
fasolka po bretoñsku
pyzy z surówk± i kubkiem roso³u warzywnego lub pieczarkowego
paszteciki z miêsem i barszczem czerwonym
kapusta z grochem i pieczone ziemniaki
Dania po 12 z³:
makaron farfalle lub penne z pesto, pomidorkami koktajlowymi i ¶wie¿± bazyli±
"ziem-gnocchi" - kluski zio³owe w³oskie, rêcznie robione, w pomidorach
duszona czerwona fasola z gruszkami, go¼dzikami i br±zowym ry¿em
Dania po 15 z³:
kotlet devolaille z pieczonymi ziemniakami i surówk±
go³±bek z ziemniakami i surówk±
w±tróbka drobiowa z ry¿em i surówk±
kotlet mielony z ziemniakami pieczonymi i surówk±
stek wieprzowy z ziemniakami pieczonymi i surówk±
Do dañ zamiast ziemniaków mog± byæ kluski ¶l±skie.
Zupy po 8 z³:
cebulowa francuska z grzankami serowymi i zio³ami
pomidorowa z pra¿onymi ziarnami s³onecznika
kanadyjska serowa
barszcz z uszkami
Stale na sto³ach:
sa³atka jarzynowa, pieczarkowa, kalafiorowa - 20 z³/kg
sa³atka paprykowo-ogórkowa z ¿ó³t± mozzarell± i zio³ami, du¿a misa - 96 z³
caprese - bia³a mozzarella, pomidory, oliwa i ¶wie¿a bazylia - 90 z³/taca
sa³atka ze ¶wie¿ego szpinaku z serami i orzechami oraz oliw± - 60 z³/taca
deska serów, z migda³ami, orzechami i winogronami - 40 z³
Przystawki:
wermut z oliwk± na wej¶cie go¶ci - 8 z³/kieliszek
martini z oliwk± - 11 z³/kieliszek
tarta porowa i szpinakowa na gor±co - 7 z³/szt.
pierogers - du¿y pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem i oliwkami - 7 z³/szt.
paluchy z puszystego ciasta z oregano - 40 z³/kg
do maczania paluchów dip jogurtowo-ogórkowo-zio³owy - 20 z³/litr
bochen pieczonego przez nas ciemnego chlebka z orzechami nerkowca,
pyszny, aromatyczny i naturalny - 0,5 kg/6,50 z³oliwa z zio³ami do maczania chlebka - 250 ml/15 z³
Ciasta i desery:
tort - ¶mietankowy, owocowy, marcepanowy, kawowy i inne, w pe³ni naturalne, masywne, tradycyjne; wspó³pracujemy z cukiernikiem o 8-letnim do¶wiadczeniu u Bliklego - 45 z³/kg
ciasto z zapieczonymi bananami (2. miejsce w konkursie ogólnopolskim na autorskie ciasto) - 26 z³/kg
bu³eczki angielskie korzenne na gor±co polane sosem czekoladowym i karmelowym - 7 z³/szt.
ciasto ¶liwkowe - 26 z³/kg
babeczka z kruchego ciasta z nadzieniem z kwa¶nych jab³ek na gor±co z bit± ¶mietan±
lub ga³k± lodów i sosami s³odkimi - 7 z³/szt.suflet czekoladowy - 33 z³/kg
ciasto dwuwarstwowe ciemno-jasne z wi¶niami na dnie - 26 z³/kg
makowiec staropolski - 28 z³/kg
piernik - 26 z³/kg
pucharek lodów - trzy kulki, s³odki sos imbirowy, bita ¶mietana, rurka waflowa, owoce suszone - 10 z³
Alkohole:
wina greckie ze s³awnego regionu Vaeni
(bia³e i czerwone wytrawne, ró¿owe pó³wytrawne, bia³e i czerwone pó³s³odkie) - 40z³/butelkamiód pitny trójniak - 40 z³/butelka
miód pitny dwójniak - 50 z³/butelka
miód pitny pó³torak - 100 z³/butelka
miód pitny czwórniak - 35 z³/butelka
wino musuj±ce (szampan) - 40 z³/butelka
likiery smakowe, np. caffe latte - 40 z³/butelka
drinki Baccardi Breezer, np. ¿urawinowy, limonkowy, arbuzowy, ananasowy, pomarañczowy
i gin lubuski z tonikiem - 10 z³/butelkadrinki Sobieski Impress, np. mojito, imbirowy, malinowy, zielone jab³ko - 8 z³/butelka
sangria z owocami - 10 z³/kieliszek
wino greckie Imeros Red z regionu Naoussa, czerwone wytrawne, g³adkie, z wyselekcjonowanych winogron - 70 z³/butelka
wino greckie Imeros White Blanc de Noir z regionu Naoussa, bia³e wytrawne, ³agodne, o bogatym aromacie, produkowane tradycyjnymi metodami - 70 z³/butelka
wino greckie Salammbo Rose Sec z regionu Naoussa, ró¿owe wytrawne, o owocowym aromacie, poddane kontrolowanym ¶ci¶le metodom macerowania winogron - 60 z³/butelka
Napoje:
kawa gotowana wg piêciu przemian - z rodzynkami, kardamonem, cynamonem i imbirem,
wielki termos - 60 z³/2,2 lherbata czarna z naturalnymi dodatkami - 50 z³/1,9 l
zielona herbata z ja¶minem - 50 z³/1,9 l
herbata bia³a z li¶æmi bambusa - 50 z³/1,9 l
miód do s³odzenia - 2 z³/kieliszek
herbaty wszystkie dostêpne w naszym menu
mog± byæ podane w czajniczkach o pojemno¶ci 3-4 fili¿anek - 14 z³kawy dostêpne równie¿ w wersji latte - 10 z³,
kawa Lavazza espresso - 7 z³/fili¿anka,
kawa 100 proc. arabica ¶wie¿o mielona z kardamonem - 60 z³/2,2 l (termos),
espresso migda³owe z bit± ¶mietan± i p³atkami migda³ów - 9 z³/fili¿ankasoki ¶wie¿o wyciskane, pomarañczowy, grejpfrutowy,
pomarañczowo-grejpfrutowy, jab³kowy z lodem i miêt± - 10 z³/szklankasoki ekologiczne w buteleczkach, ró¿ne smaki - 5 z³
piwo bezalkoholowe Lech, Karmi Classic, Karmi kawowe, Karmi malinowe - 5 z³/butelka
Jeste¶my elastyczni, je¶li chodzi o menu. Mamy o wiele wiêcej do zaproponowania.
Proszê z nami rozmawiaæ, a na pewno dojdziemy do porozumienia.