O nas w mediach :: Herba-Thea
Herba Thea herbatyzm i aromaterapia Założona w 2004 roku. Pierwsza w Polsce z samymi naturalnymi herbatami i zapachami.


prasa, tv, radio, internet O nas w mediach

04.2011, Glamour Na każdą porę dnia

Nic tak nie poprawia nastroju jak filiżanka dobrej herbaty. Katarzyna Kochańska z Herbathea.pl zajmuje się komponowaniem wyjątkowych mieszanek. Specjalnie dla Glamour stworzyła odświętny miks m.in. z darjeeling (zwanej szampanem wśród herbat), płatków róż, olejku z róży damasceńskiej i zielonej herbaty (wszystkie świetnie wpływają na urodę) oraz żeń-szenia, który dodaje energii. [więcej]

10.2012, Radość życia "Władczyni zapachów"

Miesza, wstrząsa, psika i naciera. Kobieta, która w dzieciństwie chciała być królową, dziś panuje nad nutami smaku i zapachu. Ni mniej, ni więcej oznacza to, że potrafi tworzyć nastroje, zmieniać humory, przywracać pamięć i przydawać niepowtarzalności ludziom... [więcej]

06.05.2011, gotujmy.pl "Gorączka herbaciana"

Wszystko się zgadza! Herbata zielona wychładza organizm, czarna – rozgrzewa. W krajach, gdzie jest gorąco, pije się zieloną herbatę, w krajach zimnych – czarną. W Polsce zimą instynktownie sięgamy po czarną herbatę... [więcej]

09.2013, Dziecko
Najlepsza Inwestycja
"Piękno w zgodzie z naturą"

Aromaterapia to jedna z najpiękniejszych dziedzin medycyny naturalnej. Warto stosować ją w codziennym życiu. Jednym ze sposobów może być palenie pachnących świec. Wiele osób je uwielbia i chętnie kupuje. W sklepach jednak przeważają takie, które nie mają żadnego działania prozdrowotnego, a ich zapach to sztuczna kompozycja. Ja promuję inne podejście. Na wykładach i warsztatach dla ludzi chcących tworzyć własne aromatyczne świece przekonuję, że zamiast z parafiny czy stearyny można je zrobić z wosku pszczelego lub sojowego... [więcej]

10.2012, Czas na wnętrze "Herbata to danie główne"

Na „główne” danie proponuję herbatę. Dobrym pomysłem jest zakup samowaru do jej parzenia. Na jesień to idealny pomysł. Bo jeśli przy rodzinie się nie krzątasz, to rodzina na Ciebie się obrazi. Jeśli przy przyjaciołach się nie krzątasz, to oni obsługują się sami i mają z tego świetną zabawę. Herbatę z samowaru możesz nalewać rodzinie, a znajomym pokażesz, jak to się robi i sami sobie poradzą. Można go porównać do naczynia do fondue, ponieważ dzięki niemu gospodyni lub gospodarz nie muszą biegać między kuchnią a salonem... [więcej]

22.02.2014, Medexpress "Dlaczego warto pić herbatę?"

Herbata, czyli Camellia sinensis albo Camellia assamica, odmładza i pomaga chronić się np. przed rakiem czy chorobami serca dzięki antyoksydantom. Ich funkcję pełnią w niej m.in.: polifenole (katechiny) i wit. C. Herbaty fermentowane czarne zawierają utlenione pochodne katechin. Dlatego lepiej wybrać herbatę niefermentowaną białą lub zieloną. Biała jest, oczywiście, bardziej wartościowa... [więcej]

14.02.2012, wizaz.pl "Pachnące pomysły na walentynki"

Uroda jest dla niektórych afrodyzjakiem. A co ponad to? Co się liczy w sztuce miłości i pożądania poza atrakcyjnym wyglądem? Otóż pozostałe zmysły, np. smaku i węchu. Nastaw uszu, pokaż język.
Uroda ducha nie przemija, a ta cielesna jest zawodna. Nawet najpiękniejsze ciało po pewnym czasie staje się "opatrzone", nie wywołuje już tych dreszczy, nie jest niespodzianką. Kluczem do atrakcyjności jest zmiana. Skorzystajmy z naturalnych wspomagaczy, budzików dla zmysłów, czyli afrodyzjaków. ... [więcej]

02.03.2008, Puls Biznesu "We wrzątku kąpani"

Używki? Kawa i papierosy - otóż to! Herbata? Absolutnie nie! Zbyt szlachetne pochodzenie. Herbatą się delektuje, ją się przeżywa.
I celebruje.

Co i rusz odkrywa jej nowe oblicza, nie pamięta dnia bez aromatycznego napoju. Katarzyna Kochańska, właścicielka warszawskiej herbaciarni Herba Thea, świetnie za to pamięta historię wrzucania liści do wrzątku.
- Legenda mówi, że setki lat temu światły chiński cesarz gotował sobie wodę do picia podczas przerwy w wędrówce. Nagle z krzaka, pod którym siedział, opadło kilka listków i wpadło do naczynia. Woda nabrała złocistego koloru i miłego zapachu. Cesarz spróbował. Przeżył i zachwycił się - opowiada Katarzyna Kochańska. Monarcha rozkazał przesadzić roślinę do cesarskich ogrodów. Potem sprezentował jej krzaczki władcy Japonii. No i zaczęło się... [więcej]

08.10.2011, Gazeta Prawna Magazyn "Herbaciana dama dzieli się swoją pasją"

Za żadne skarby nie wypije herbaty parzonej w torebce, zresztą na wszelki wypadek na mieście herbaty nie zamawia w ogóle. Szansa, że trafi na prawdziwie naturalną, wysokiej jakości i bez syntetycznych aromatów jest znikoma. Wie o tym dobrze, odkąd sama prowadzi herbaciany interes... [więcej]

wrzesień 2013, gotowanie.onet.pl "Chcesz się rozgrzać herbatą? Zapomnij o zielonej..."

Herbata uważana jest za płynne zdrowie w filiżance. Warto jednak wiedzieć, że nie każdy napar poprawi nasze samopoczucie w słotne dni. Zielona herbata ma właściwości chłodzące, lepiej zamienić ją na czarną lub czerwoną.
Herbata od niepamiętnych czasów słynęła w Azji, jako napój uzdrawiający. Zgodnie z chińską tradycją dobra herbata powinna mieć 20 właściwości leczniczych i właśnie to przekonanie sprawia, że sięgamy po nią jeszcze chętniej jesienią, w początkowym sezonie przeziębień... [więcej]

17-03-2014, Glamour Jak zrobić kosmetyk naturalny?

Poszłam na warsztaty. Zmajstrowałam na nich tonik i osobistą oliwkę antycellulitową. Czuję się z nimi emocjonalnie związana. Uczestniczyłam w warsztatach prowadzonych przez Katarzynę Kochańską, osobę absolutnie zakreconą na punkcie aromaterapii. Obejrzałyśmy na niej wszystkie książki na ten temat wydane w powojennej Polsce. Szukałyśmy przepisów. Testowałyśmy olejki. Potem... [więcej]

11.04.2011, ekomama.pl "Wszyscy mówią o aromaterapii"

Aromaterapia jest łagodna, niealergizująca, nikomu nie zaszkodzi i jest czystą przyjemnością. Takie mity rodzą się z czytania niektórych tekstów o tej dziedzinie medycyny niekonwencjonalnej. Czytałam niedawno artykuł, w którym dziennikarka przekonywała do aromaterapii, pisząc, że przecież na każdego pozytywnie wpłynie na przykład słodki aromat cappuccino. Wcześniej wymieniła różne roślinne zapachy, ale tym cappuccino przyznam, że zmiotła mnie z powierzchni ziemi. Już wyobrażam sobie początkujące adeptki aromaterapii, jak bezskutecznie w porządnych podręcznikach szukają właściwości tegoż olejku. A takiego olejku nie ma. To znaczy jest. Hm, kto tu się zgubił? Chyba ja. Bo powinniśmy zacząć od elementarza... [więcej]

10.12.2012, magia.onet.pl "Zimowa aromaterapia"

"Dlaczego właśnie aromaty goździków, imbiru, cynamonu to zapachy, po które chętniej sięgamy zimą. Cóż nasz organizm jest mądry. Już dawno dowiedziono, że wymienione aromaty działają na ciało rozgrzewająco. Potwierdzono również, że przy przyprawach korzennych zwiększa się ciepłota ciała" - wyjaśnia aromaterapeutka Katarzyna Kochańska.Dodatkowo te przyjemne, otulające zapachy wyrzucają z nas złe emocje. Otoczenie takich aromatów sprzyja tworzeniu się ciepłej, rodzinnej i przyjacielskiej atmosfery. Dlatego też pomarańcza nadziana goździkami, może służyć nie tylko, jako element dekoracji, ale również, jako sposób domowej aromaterapii. [więcej]

zima 2011, Wegetariański Świat "Świąteczne zapachy"

Cieszymy się na święta, sprzątamy, czyścimy, przygotowujemy potrawy, zapalamy świece i zasiadamy przy wspólnym stole. Jednak wcześniej nieświadomie pochłaniamy masę szkodliwych aromatów. Co zrobić, żeby tego uniknąć? Natura zesłała nam wspaniałe rozwiązania. Możemy korzystać z nich bez szkody dla organizmu, a nawet z przyjemnością. Aromaterapia to wonna dziedzina, która leczy, bawi, steruje nastrojem, dezynfekuje, pielęgnuje i tworzy klimat. Z nią możemy stworzyć wokół siebie pachnący raj... [więcej]

08.05.2012, wizaz.pl "Domowe olejki na cellulit"

Konkretami nazywa się olejki, które otrzymuje się poprzez ekstrakcję rośliny na gorąco rozpuszczalnikiem niepolarnym, a następnie oddestylowanie rozpuszczalnika. Jednak nie o ten konkret nam chodzi. Raczej o konkretne zwalczenie cellulitu za pomocą oleju z dodatkiem różnych olejków eterycznymi. Można go wykorzystać do masażu lub kąpieli. Na masaż całego ciała wystarcza 1 łyżka, czyli ok. 5 ml oleju, i tyle samo na wannę pełną wody. Olej sprawia, że rozpuszczone w nim olejki eteryczne są łagodniejsze dla skóry. Oczywiście, można wlać kilka kropli samych olejków eterycznych do wanny z wodą, ale osoby z delikatną i wrażliwą skórą powinni uważać. Skórkę pomarańczową podczas masażu i kąpieli trzeba podszczypywać oraz uderzać zwiniętą dłonią... [więcej]

03.02.2012, Ulica ekologiczna "Herbata - przepisy z menu herbaciarni"

Herbata – Herbata zastępująca grzane wino. Do czajniczka (0,5-0,7 litra) wsyp 3 łyżeczki czarnej herbaty, chętnie Ceylon. Do tego dodaj 1 łyżeczkę kandyzowanych owoców do keksu i 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej. Wsyp 2 łyżeczki trawy cytrynowej. Zalej gorącą wodą. Parz około 5-6 min. Maxi Kaz Herbata Podobno oprócz zwykłego rozgrzewania przynosi również „święty ogień rozkoszy seksualnej”. Tak mówią stare księgi. Do czajniczka (0,5-0,7 litra) wsyp 3 łyżeczki czarnej herbaty, chętnie Ceylon lub Assam. Do tego dodaj 3-4 ziarnka ziela angielskiego. Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą. Parz około 4-5 min... [więcej]

01.02.2012, Ulica ekologiczna "Herbata - rogrzewanie bez prądu"

Herbata – gorący napój, który zimą chętnie doprawia się rumem lub innym mocnym alkoholem, żeby grzał od środka. Czy zatem kierowcy i abstynenci mają dobrowolnie marznąć? Oto parę sposobów na ominięcie alkoholowej wkładki. Wyznawcy herbat niefermentowanych lubią pić herbatę zieloną o każdej porze roku, dnia i nocy. I nie ma w tym nic dziwnego, bo przecież jest niezmierzone bogactwo zielonych herbat. Tyle że mamy się rozgrzewać. Herbata Zielone herbaty wychładzają organizm. Doskonale komponują się z limonką lub cytryną. Grają pierwsze skrzypce w owocowych drinkach z lodem na upały. Człowiek się rozmarza, a trzeba rozmarzać. I nici z egzotyki. Czy zatem czas porzucić herbatę zieloną, gdy zima trzyma? Niekoniecznie. Jeśli nie planujesz wkrótce po wypiciu jakiejś pysznej senchy czy banchy witać się z Dziadkiem Mrozem, to możesz wypić filiżankę zielonej. Jeśli będziesz do końca wieczora siedzieć na piecu jak głupi Wania z rosyjskich baśni, to pij zieloną do dna. Jednak w zimne dni i noce warto brać przykład z mieszkańców najzimniejszych krain i wybrać inny kolor herbaty... [więcej]

09.2012, Dzikie życie "Chodź do mnie, drapieżco"

Wzór chemiczny linalolu to takie wołanie szeptem przez roślinę do gatunku owadów mogących ją ocalić przed tymi owadami, które ją obecnie jedzą. Wysyłanie do wroga swojego wroga pachnącego konwaliami zaproszenia na ucztę. Przebiegle! [więcej]

12.12.2012, kobieta.dziennik.pl "Świąteczna aromaterapia"

Goździki, imbir, miód, pomarańcza - to aromaty, które towarzyszą nam każdej zimy. Rozgrzewają nie tylko nasze zmysły, ale i ciało. Dlaczego właśnie te aromaty są typowe dla zimy - wyjaśnia aromaterapeutka Katarzyna Kochańska... [więcej]

05.10.2009, TVN Warszawa Numer 1 w rankingu

Herbaciarnia w stylu klubowo-domowym przy ul. Bruna 12. Klimat tworzą książki i czerwone lampki, fotele i kanapa z lat 20. Jest tu galeria, gdzie artyści pokazują i sprzedają swoje dzieła. Są imprezy organizowane przez właścicieli i przyjaciół lokalu, ale też prywatne i firmowe. Herba Thea składa się z trzech pomieszczeń. "Jesteśmy intelektualno-ekologiczno-chilloutowi" piszą o swoim lokalu właściciele. [więcej]

01.12.2012, Zmysły sztuki "Zmysły Sztuki" pełne zmysłowych doznań

Wczoraj, podczas picia porannej kawy, odczytałam maila od znajomej, która tym razem nie mogła przyjść na "Zmysły Sztuki" i dlatego poprosiła: "Napisz proszę choć kilka słów wrażeń od siebie, zanim ujmiesz je w oficjalną relację." Pierwsze słowa, które mi przyszły do głowy i którymi się z nią podzieliłam, to: "Było... chyba najzmysłowiej. Tak zmysłowo było może jeszcze wtedy, kiedy występowała Natalia Ruszkowska i grała tanga, a w Cukierni było skwarnie jak w Argentynie, czy Meksyku. [więcej]

08.2007, Zielone Brygady "Herba Thea"

Herbata, czyli herba thea, to tzw. niezłe ziółko. Wiele osób nawet nie podejrzewa, ile cennych składników drzemie w liściach herbaty. To, co już dawno temu odkryli Chińczycy, czyli relaks sprzyjający zachowaniu urody, opiewa np. Tien Ji-heng: Pijmy więc herbatę, by zapomnieć o zgiełku tego świata. Gdy znajdziemy spokój, możemy zacząć szukać piękna – także w sobie. Równowaga i pogoda ducha sprawiają, że nie robimy min, czyli zapobiegamy zmarszczkom mimicznym. Nie napinamy skóry w grymasach złości, lęku czy zdenerwowania. Nawet nasze skupienie nie wyciska bruzd między brwiami ani na czole. To pierwszy krok do długotrwałego piękna i młodości... [więcej]

06.05.2011, placdefilad.com "Herbata dla niepokornych"

Pochodzi z łaciny, znaczy „ziele herbaty”. Chodziło mi o taką nazwę, która jest chwytliwa we wszystkich krajach, bo przecież planuję ekspansję (śmiech). Ta nazwa mówi sama za siebie, nie muszę jej tłumaczyć. W jakimkolwiek języku zawsze ludziom będzie się kojarzyła z herbatą. Zresztą, w tym momencie Herba Thea jest międzynarodowa, chociażby dlatego że dużo obcokrajowców ją odwiedza. W zasadzie połowa klientów to obcokrajowcy. Poza tym w logo jest również ziele herbaty, a nie każdy wie, jak wygląda ziele herbaty i pomyśli: „co to za ziółko?”; a z nas jest naprawdę niezłe ziółko, bo my jesteśmy niepokorni z Pokornej (śmiech)... [więcej]

01.2012, Franchising. Własny Biznes Rekrutacja w terenie

W serwisie Gotujmy.pl nazwisko Katarzyny Kochańskiej wymienia się wśród Gwiazd Kuchni takich jak: Jamie Oliver, Pascal Brodnicki, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski. Jej przepisy na herbaciane mieszanki w Herba Thei są wyśmienite. Występuje na jednej scenie z takimi osobistościami jak Marta Gessler. Zapraszana jest nawet na spotkania podróżnicze, na żywo i w mediach. Martyna Wojciechowska czy Wojciech Cejrowski opowiadają o swoich wyprawach, a Katarzyna Kochańska o podróżach po kubkach smakowych, gdzie herbaty z całego świata zostawiają swoje smakowe ślady... [więcej]

01.2012, Aktivist Na herbatkę

Nietrunkowi nie mają w naszym mieście lekko. Z jednej strony "tu jest Polska, tu się pije", z drugiej jednak chyba każdy z was miał kiedyś ochotę wybrać się dokądś, gdzie mógłby spróbować czegoś innego niż obowiązkowy zestaw drinków i piwo z kija. Nowo otwarta Herba Thea to pomysł nie tylko dla tych, którzy od procentów stronią, ale przede wszystkim dla każdego, kto w codziennym zgiełku poszukuje odrobiny spokoju. [więcej]

30.11.2011, wiadomoscisasiedzkie.pl I znów zapachnie na Pradze...

5 grudnia 2011 roku, o godz. 17 w Ośrodku Edukacji Kulturalnej SBM Grenadierów, al. Stanów Zjednoczonych 40, odbędzie się pokaz-wykład „Jak szybko i łatwo zrobić doskonałe prezenty świąteczne”. [więcej]

04.05.2012, zielona.org Słodka tajemnica herbaty. Jak zrobić gorący prezent?

Herbata czarna, zielona, biała, Pu-ERH, oolong, suszone zioła i korzenne przyprawy. Poznajemy tajniki komponowania aromatycznych herbat. 23 kwietnia 2012 roku uczestniczki projektu „Akademia Animatorek Lokalnych" zanurzyły się w bogatym świecie herbaty. Katarzyna Kochańska prowadzi warsztatyProwadząca zajęcia - pani Katarzyna Kochańska z Warszawy, kompozytorka herbacianych smaków i zapachów pokazywała jak rozróżniać gatunki herbat i tworzyć na ich bazie napoje o konkretnym działaniu: pobudzającym, rozgrzewającym, uspokajającym. Opowiedziała mnóstwo legend i anegdot na temat historii i pochodzenia herbaty... [więcej]

12.2011-01.2012, e!stilo Na śniegu kwiaty nie rosną?

Na betonie ani na śniegu nie uświadczysz kwiatów. Pustynia. Co zrobić, żeby przebiśniegi pojawiły się już w grudniu? Jak ukwiecić, umaić i ocieplić ciemne zimowe miesiące? Zrobi to z łatwością aromaterapia. Zadba o zmarznięte ciało, pobudzi krążenie, wyściele domostwo najpiękniejszymi woniami z całego świata. Nie dmuchaj na zimne. Rozgrzej i rozświetl krótkie dni i długie noce. Zainteresuj się aromaterapią, która pozytywnie uzależnia. [więcej]

12.2011, Miejska Lornetka Herba Thea

Herba Thea to jedna z ciekawszych warszawskich herbaciarni. Imponującą powierzchnię 175 m kw. zajmuje przestronna, kolorowa sala, z oddzieloną grubą kinową kotarą przestrzenią przeznaczoną na mniejsze spotkania, warsztaty i inne. Jest też toaleta dla niepełnosprawnych. Co ważne, herbaty podawane w Herba Thea to napoje o prawie zapomnianych już smakach i zapachach - zawierają bowiem wyłącznie naturalne składniki... [więcej]

11.2007, Spa Houses "Czas na herbatkę"

Kolorów jesieni jest wiele. Możesz sprawić, że zima również będzie kolorowa. A to za sprawą herbaty. Czarna, biała, zielona, czerwona - niektóre cię rozgrzeją, inne sprawią, że poczujesz się rześko, a twoja uroda odczuje powiew młodości. Czy to możliwe, żeby herbata miała aż takie możliwości? Zdecydowanie TAK!

"Herbatę się pija, by zapomnieć o hałasie świata"
T'ien Yiheng

W Mongolii w XIX i w początkach XX w. kostki prasowanej herbaty zielonej były najpopularniejszym środkiem płatniczym. [więcej]

11.2006, Franchising Info "Interes we wrzątku"

Pewnego dnia Katarzyna Kochańska przyniosła do własnej herbaciarni starą tablicę korkową. I przeniosła się w myślach do początków swojego biznesu
Tablicę trzeba było oczyścić z poprzednich zapisków. Pod stertą kartek Katarzyna odkryła legendarną notatkę sprzed lat.
- Brzmiała: "Założyć herbaciarnię" - wspomina Katarzyna Kochańska, właścicielka herbaciarni Herba Thea w Warszawie. Długoletnia szefowa działu urody w kobiecym magazynie z uśmiechem wspomina lata dzieciństwa, kiedy wyobrażała sobie siebie, jako właścicielkę firmy
- Herbaciarnia - mówi - zrobiła się sama. Już jako nastolatka chciałam imponować znajomością podawania herbaty. Odkryłam wówczas, że wiele zależy od gatunku. Różnice smaków badałam na herbatach dostępnych wtedy w sklepach. Kiedy pojawiły się specjalistyczne sklepy z herbatą, znajomi kupowali mi herbaty z dodatkami smakowymi. Ale to wciąż nie było to. Potem odkryłam zagraniczne lokale i zamarzyłam o własnej herbaciarni. Zapisałam ją na liście tysiąca marzeń do zrealizowania i... zajęłam się codziennością - wspomina Katarzyna. [więcej]

03.03.2006, Rzeczpospolita "Smaki i aromaty"

Herbaciarnia nie jest pomysłem na szybkie zbicie fortuny, choć można się z niej utrzymać. Ale trzeba włożyć serce w to, co się robi.
W herbaciarni zgodnie z chińską tradycją nie ma miejsca na pośpiech i nerwowe rozmowy. - Herbaty nie można pić w biegu jak kawy, trzeba się nią delektować - mówi Katarzyna Kochańska, właścicielka herbaciarni Herba Thea w Warszawie.
Prowadzący herbaciarnie mają zwykle ponad 100 gatunków herbaty oraz kilka rodzajów kawy, ale do jedzenia podają tylko kruche ciasteczka, wypieki domowe, czasami tosty i lody. Nie chcą, żeby herbaciarnia zatraciła swój charakter. Aby przygotować posiłek, potrzebna jest kuchnia, której wyposażenie kosztuje minimum 30 tys. zł. [więcej]

08.2005, Zbuduj Dom "Fachowiec poleca"

Katarzyna Kochańska z warszawskiej herbaciarni "Herba Thea": - to prawdziwa rozkosz dla smakoszy. Po zaparzeniu (10 minut) otrzymujemy napar o kwiatowym posmaku i aromacie różanego olejku. Wąchanie naparu różanego uspokaja, odmładza, działa przeciwbólowo. Wiedział już o tym Mały Książe, gdy wygłaszał maksymę: "Znajdź czas na wąchanie róż". A patrzenie na filiżankę takiej herbaty to uczta dla oczu. Jeżeli słodzimy, proponuję cukier naturalny nierafinowany, czyli bez dodatków chemicznych. [więcej]

15.04.2005, Rzeczpospolita "Masowanie zapachem"

Herbaciarnia, sklep z herbatą i porcelaną, galeria i Akademia Sztuk Wonnych, czyli gabinet masażu aromaterapeutycznego, mieszczą się w jednym niewielkim pawilonie na osiedlu... [więcej]

15.12.2004, Media & Marketing Polska Obrazy, książki... i ciepła herbata

W czwartkowy wieczór 9 grudnia nastąpiło uroczyste, ale nieformalne otwarcie galerii w herbaciarni Herba Thea, z którą współpracuje Katarzyna Kochańska redaktor miesięcznika "Zwierciadło". Milena Koczaska (Event PR - account executive) i Roman Praszyński, dziennikarz "Elle" (robi wywiady i pisze o książkach) wystąpili jako członkowie grupy wokalnej Na Kocią Łapę. Potem odczytane zostały - po raz pierwszy publicznie - wiersze Renaty Plagi [więcej]

03.2010, 25 Pomysłów na Firmę "Dla miłośników herbaty i sztuki"

© 2009-2017 Herba Thea design by MindBorn kontakt: info@herbathea.pl